Blind pleit voor basisdebutant bij Oranje: 'Hij is iets geschikter'

Reacties

Als het aan Danny Blind ligt, maakt Jorrel Hato maandag zijn basisdebuut in het Nederlands elftal. Nu het erop lijkt dat Micky van de Ven de vervanger is van de geschorste Virgil van Dijk, is het de vraag wie tegen Duitsland de linksback is.

Blind pleit voor basisdebutant bij Oranje: 'Hij is iets geschikter'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
20:45
Nederland
Nederland

Als Van de Ven naar het centrum van de verdediging verhuist, heeft bondscoach Ronald Koeman keuze uit Hato of Ian Maatsen als linksback. De keuze lijkt op Hato te vallen. De Ajacied viel tegen Hongarije ook al kort in. 'Dit is de meest logische keuze', vindt Blind, die zondag bij Ziggo Sport als analist aanwezig was.

'Hato is iets geschikter dan Maatsen', vervolgde de voormalig bondscoach van Oranje. 'Nederland bouwt graag op met drie verdedigers en Dumfries gaat vaak mee naar voren. Hato heeft bij Ajax veel in het centrum gespeeld en is op dat vlak beter geschikt dan Maatsen, die toch wat aanvallender ingesteld is.'

De achttienjarige Hato speelde tegen Hongarije zijn tweede interland voor Oranje en wacht nog op zijn basisdebuut. Vorig jaar debuteerde de verdediger van Ajax in het Nederlands elftal met een invalbeurt op bezoek bij Gibraltar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.