Blunder Dida beslissend in Milanese derby

Ook AC Milan is niet in staat gebleken stadgenoot Internazionale af te stoppen. Juventus verdedigde met succes de derde plaats, terwijl Udinese in blessuretijd een zege uit handen gaf.

Internazionale-AC Milan 2-1De prestigieuze stadsderby van Milaan is een prooi geworden van Internazionale. De koploper keek als snel tegen een 1-0 achterstand aan, maar behield de ongeslagen status in de Serie A.

Andrea Pirlo opende de score uit een vrije trap in een beginfase die werd gedomineerd door AC Milan. Inter kwam na de achterstand iets beter in de wedstrijd. Julio Ricardo Cruz bewees zijn waarde voor de Nerazzurri door nog voor rust de gelijkmaker aan te tekenen.

Na de 1-1 was Inter duidelijk de betere ploeg. De thuisclub had voor de winst echter wel de hulp van doelman Dida nodig. De Braziliaan blunderde op een schot van Esteban Cambiasso: 2-1. Clarence Seedorf begon in de basis bij Milan, maar werd na een uur licht geblesseerd gewisseld.

Door de winst blijft Inter ongenaakbaar in de Serie A. De voorsprong van de koploper op AS Roma bedraagt zeven punten. De tegengoal van Pirlo was pas de negende in zeventien wedstrijden.

Juventus-Siena 2-0Juventus hoefde tegen Siena niet heel erg diep te gaan voor de zege. De Bianconeri waren van begin af aan de betere ploeg. Juve kwam nog wel goed weg doordat een tegentreffer van Massimo Maccarone werd geannuleerd, maar hoefde verder weinig gevaar te duchten.

De bedrijvige Hasan Salihamidzic opende de score door bij de tweede paal raak te schieten na een voorzet van Pavel Nedved. David Trezeguet besliste de wedstrijd met een fraaie individuele actie. De Fransman draaide zich knap vrij na te zijn ingespeeld door Tiago en schoot raak met zijn rechter.

Udinese-Empoli 2-2Door een goal in de 85ste minuut van Antonio Di Natale leek Udinese in de slotfase de zege veilig te stellen tegen Empoli. De gasten, die ruim een half uur met een man minder speelden, kwamen in blessuretijd echter nog langszij. Lino Marzoratti kopte de bal over doelman Samir Handanovic heen: 2-2.

Fiorentina-Cagliari 5-1Fiorentina had geen kind aan Cagliari, de hekkensluiter waar de afgelopen week een ware trainerssoap plaatsvond. De ontslagen en vervolgens weer in ere herstelde Nedo Sonetti zag zijn ploeg met 5-1 verliezen.

De gasten maakten nog wel een snelle tegentreffer ongedaan, maar keken bij de rust al tegen een 3-1 achterstand aan. Adrian Mutu nam de twee doelpunten voor zijn rekening, waarvan één uit een strafschop. In de tweede helft was het Mario Santana die eveneens twee keer scoorde.