Blunder Gomes vergroot zorgen Tottenham Hotspur

Aston Villa heeft de sportieve problemen van Tottenham Hotspur uitgediept. Heurelho Gomes' blunder verpestte het debuut van Roman Pavlioetsjenko.

Gomes kan zich niet aan de malaise onttrekken. De Braziliaanse doelman was er zelfs mede debet aan dat Tottenham Hotspur op eigen veld met 2-1 ten onder ging. Negen minuten na rust liet hij een slap schot van Ashley Young onder zijn lichaam door glippen.

Het was zuur voor Gomes, die in de eerste helft juist zijn ploeg voor een grotere achterstand had behoed. Alleen op de inzet van Nigel Reo-Coker was de Braziliaan kansloos geweest. Onder meer op een kopbal van Gareth Barry had hij een perfecte redding gehad.

Tottenham Hotspur slaagde er na de 2-0 achterstand niet in de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Ook de debuterende aankoop Pavlioetsjenko ontbeerde het geluk. In de eerste helft eindigde zijn veelbelovende schot op het hoofd van tegenstander Curtis Davies.

De late treffer van Darren Bent was een schrale troost voor Tottenham Hotspur, dat de slechtste seizoenstart in de Premier League beleeft met één punt uit vier duels.