Blunderend VAR-duo keert na drie weken terug in de Premier League

Reacties

Drie weken na hun laatste optreden, dat in een enorme rel uitmondde, is het VAR-duo dat gruwelijk de mist in ging bij Tottenham Hotspur – Liverpool weer in genade aangenomen door de Premier League. Darren England en Daniel Cook hebben na een week op de strafbank en een interlandweek weer een opdracht gekregen.

Blunderend VAR-duo keert na drie weken terug in de Premier League
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Liverpool
Liverpool

England, de VAR van dienst in Noord-Londen is zaterdag elders in de Engelse hoofdstad vierde official, en wel bij de wedstrijd tussen Brentford en Burnley. Zijn assistent Cook is aangewezen als één van de grensrechters bij de wedstrijd op Bramall Lane, waar Sheffield United tegen Manchester United speelt.

Zo komt er voor de twee een streep onder een opmerkelijk incident. Een doelpunt van Liverpool-speler Luis Díaz werd onterecht afgevlagd. Dat hadden de heren ook gezien op hun schermen, maar door miscommunicatie werd het doelpunt niet goedgekeurd en ging de wedstrijd verder. Dat bleek uit de vrijgegeven gesprekken tussen de arbitrage op het veld en in de VAR-ruimte.

Liverpool-manager Jürgen Klopp was na afloop des duivels en opperde zelfs om de wedstrijd, die Tottenham met 2-1 won, in zijn geheel over te spelen als gevolg van deze flater. Zo ver kwam het niet.

Ook toen er nog géén VAR was, werd Liverpool - zoals alle clubs - zo nu en dan benadeeld. De 'strandbalgoal' is vandaag bijvoorbeeld jarig:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.