Boban haalt uit naar UEFA: 'Denken dat ze groter zijn dan de sport'

Reacties

Zvonimir Boban (55) heeft uitgehaald naar de UEFA. Eerder dit jaar trad hij af als Chief of Football van de Europese voetbalbond. Nu heeft hij dat vertrek nader toegelicht.

Boban haalt uit naar UEFA: 'Denken dat ze groter zijn dan de sport'
© Pro Shots

In 2021 ging Boban aan de slag als hoofd voetbal bij de UEFA. Begin 2024 hield hij het voor gezien, toen voorzitter Aleksander Ceferin plotseling de statuten wilde aanpassen. In gesprek met La Gazzetta dello Sport liet Boban weten dat dat de druppel was die de emmer deed overlopen, maar dat het besluit was gebaseerd op een aaneenschakeling van irritaties.

Het belangrijkste argument is dat hij vindt dat veel mensen binnen de UEFA vooral met hun eigen loopbaan bezig zijn. 'Ik heb veel compromissen moeten sluiten en voor sommige daarvan schaam ik me ook. Maar dat is de politiek van sommigen die de voetbalwereld daarmee vervuilen om hun eigen belangen te verdedigen. Ik kon simpelweg niet meer doorgaan.'

'Maar het was wel een pijnlijke beslissing voor me, omdat het wel een prestigieuze rol was die ik vervulde. Mensen binnen de UEFA denken dat ze groter zijn dan de sport, de spelers, de coaches en de fans. Hoewel ik hiertegen heb gestreden, ben ik van geen enkel nut geweest. Ik vind het jammer hoe dit is geëindigd.'

Op de geruchten dat hij zichzelf kandidaat wil stellen als opvolger van Ceferin, reageert Boban stellig. 'Wie dat ook zegt, het is niet waar. Dat is niet mijn intentie. Maar een echte voetbalman aan de top van de UEFA zou heel goed zijn.' Kort na het vertrek van Boban haalde Ceferin hard uit naar de Kroaat, die in het verleden voor onder meer Dinamo Zagreb en AC Milan speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.