Boca - River Plate ontspoort (uiteraard): dappere arbiter keurt late goal af

River Plate heeft zaterdagavond de gevoelige derby tegen Boca Juniors winnend afgesloten. Zoals altijd deed ook deze Superclásico weer veel stof opwaaien en viel er uiteraard een rode kaart.

Boca Juniors
0 - 1
River Plate
River Plate

In 2019 werd er voor het laatst géén rode kaart uitgedeeld tijdens een competitiewedstrijd tussen Boca en River Plate, dat duel eindigde toen in 0-0. Dit was zaterdag niet het geval, want in een afgeladen La Bombonera scoorde Manuel Lanzini na twintig minuten voor River Plate.

Dit bleek de enige treffer in de wedstrijd, omdat de arbitrage in de zevende minuut van de extra tijd een doelpunt van Boca afkeurde. Invaller Milton Giménez kreeg de bal langs keeper Franco Armani, maar gebruikte daarbij zijn hand. De VAR zag dit, riep de scheidsrechter naar de zijlijn, die onder zeer veel druk besloot de gelijkmaker af te keuren.

Niet alleen de fans in het stadion waren zeer ontevreden met dat besluit, ook de spelers van de thuisclub kwamen verhaal halen bij scheidsrechter Nicolás Ramírez. Het kwam Cristian Lema van Boca op een tweede gele kaart en dus rood te staan. Daarmee werd een rode kaart-reeks voorgezet. Tijdens de vorige editie, in El Monumental van River Plate, werden er in de slotfase liefst zes rode kaarten uitgedeeld.

Het moment van de afgekeurde goal en de rode kaart

Voormalig AZ-keeper Sergio Romero stond op doel bij Boca en ging na afloop bijna op de vuist met fans