Boca wil Riquelme er al bij hebben op het WK

Boca Juniors maakt haast met het aantrekken van Juan Román Riquelme. De Argentijnse club is met Villarreal in gesprek om de international zo snel mogelijk over te nemen. De 29-jarige nummer 10 wil koste wat kost terug naar Boca.

Boca wil Riquelme er al bij hebben op het WK

'We willen Román contracteren vanaf 30 november en dan voor drie jaar vastleggen', legde vice-voorzitter Pedro Pompilio uit. Villarreal-bestuurslid José Manuel Llaneza is in Buenos Aires om de transfer te bespreken.

'We willen allemaal tot een oplossing komen. De terugkeer van Riquelme zou mooi zijn voor het Argentijnse voetbal en voor de nationale ploeg. Hij is op die manier altijd in de buurt.' Boca wil de spelmaker op het WK voor Clubs in december in Japan al inzetten.

'En als dat niet lukt, hopen we hem in januari te halen om hem te kunnen laten meedoen in de strijd om de Copa Libertadores.' Boca huurde Riquelme dit jaar al een half jaar. Met de schuchtere specialist in de ploeg wonnen Los Xeneixes de Copa Libertadores.

Riquelme is bij Villarreal op een zijspoor beland. Coach Manuel Pellegrini vindt hem te veel een eenling en verwijt de Argentijn zich niet genoeg voor het team in te zetten.

Zonder ook maar één minuut clubvoetbal in de benen speelde Riquelme wel in de nationale ploeg. In drie WK-kwalificatieduels scoorde hij vier keer. Driemaal schoot de stylist een vrije trap direct binnen. Riquelme maakte één veldgoal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen