Boëtius komt met fantastisch nieuws na kankerdiagnose: 'Ik ben schoon'

Reacties

Jean-Paul Boëtius heeft woensdagavond heel goed nieuws met de wereld gedeeld. De ex-speler van onder andere Feyenoord is schoon verklaard na een tweede kankerdiagnose.

Boëtius komt met fantastisch nieuws na kankerdiagnose: 'Ik ben schoon'
© SBS 6

Boëtius bracht het nieuws in het televisieprogramma De Oranjezomer. De dertigjarige middenvelder kreeg in september 2022 de eerste diagnose van teelbalkanker en leek daarvan te herstellen na een operatie. In maart van dit jaar meldde Boëtius echter dat de kanker terug was en uitgezaaid was naar zijn lymfeklieren.

'Het gaat goed met me', was woensdagavond het positieve nieuws van Boëtius. 'Ik heb goed nieuws gekregen vanuit het ziekenhuis twee weken geleden. We hebben het gewenste resultaat behaald. Eigenlijk mogen ze het pas na vijf jaar zeggen, maar ik zeg het nu gewoon, ik ben schoon', vertelde Boëtius met een brede glimlach.

Daar blijft het niet bij voor de middenvelder die verdeeld over twee periodes 109 Eredivisie-duels speelde voor Feyenoord. Hij wil terugkeren binnen de lijnen. 'Ik ben fit, ik wil weer aan de bak. Ik heb keihard getraind. Natuurlijk heb ik wel bepaalde dromen, ik ambieer nog steeds het hoogste.'

Boëtius speelde zijn laatste wedstrijd op 27 mei 2023, in dienst van Hertha BSC. Dat was ook zijn laatste werkgever. Naast Feyenoord en Hertha kwam de enkelvoudig international van Oranje ook uit voor FC Basel, RC Genk en FSV Mainz 05.

VI's Martijn Krabbendam schreef eerder dit jaar over Boëtius: 'Vrolijker en aardigere spelers bestaan er niet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.