Boëtius laat zich zien op training van Feyenoord-beloften

Reacties

Jean-Paul Boëtius is met een brede glimlach gespot op de training van Feyenoord Onder-21. De ex-speler van de Rotterdammers zit sinds vorig jaar zonder club, nadat hij tot tweemaal toe te maken kreeg met kanker.

Boëtius laat zich zien op training van Feyenoord-beloften
© ESPN

De dertigjarige middenvelder kreeg in september 2022 de eerste diagnose van teelbalkanker en leek daarvan te herstellen na een operatie. In maart van dit jaar meldde Boëtius echter dat de kanker terug was en uitgezaaid was naar zijn lymfeklieren.

Afgelopen zomer kwam Boëtius met goed nieuws, namelijk dat hij schoon verklaard is. Daarbij meldde Boëtius meteen dat hij snakte naar een terugkeer op het veld. Die terugkeer krijgt hij dus in Rotterdam-Zuid, de club waar hij opgroeide. De aanvaller speelde uiteindelijk 109 Eredivisie-duels voor Feyenoord, verdeeld over twee periodes.

Boëtius speelde zijn laatste wedstrijd op 27 mei 2023, in dienst van Hertha BSC. Dat was ook zijn laatste werkgever. Naast Feyenoord en Hertha kwam de enkelvoudig international van Oranje ook uit voor FC Basel, RC Genk en FSV Mainz 05.

VI's Martijn Krabbendam schreef eerder dit jaar over Boëtius: 'Vrolijker en aardigere spelers bestaan er niet.'

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.