Bolton en Portsmouth laten het liggen

In de strijd om Europees voetbal lieten Bolton Wanderers en Portsmouth steken vallen. Tottenham Hotspur kon niet winnen tegen tien man van Fulham.

Bolton en Portsmouth laten het liggen

Middlesbrough-Bolton Wanderers 5-1In de strijd om Europees voetbal heeft Bolton Wanderers een flinke misstap gemaakt. Op bezoek bij Middlesbrough werd na een 4-1 ruststand met 5-1 verloren.

Routinier Gary Speed leidde de nederlaag van Bolton in door na vijf minuten in eigen goal te scoren. Abel Xavier verdubbelde vier minuten later de score door koppend te scoren. Met drie assists en een doelpunt werd Stewart Downing (foto) de man van de wedstrijd.

Bolton beëindigde het duel met tien man na een rode kaart voor El Hadji Diouf. Bij Middlesbrough kreeg George Boateng een gele kaart.

Fulham-Tottenham Hotspur 1-1Tottenham Hotspur slaagde er niet in om tegen tien spelers van Fulham de drie punten op te eisen. Uiteindelijk mocht de ploeg van coach Martin Jol nog blij zijn met een gelijkspel. Pascal Chimbonda zorgde pas in de 88ste minuut voor 1-1.

Voor Fulham leek het moeilijk te worden in eigen stadion een goed resultaat te boeken nadat Heidar Helguson met twee gele kaarten op zak van het veld moest. Desondanks kwam de thuisclub via een benutte strafschop van Vincenzo Montella op voorsprong.

Portsmouth-Charlton Athletic 0-1Charlton Atletic boekte een kostbare zege in de strijd tegen degradatie, terwijl Portsmouth in de strijd om Europees voetbal een gevoelige nederlaag leed. Amady Faye werd matchwinner door de bal twaalf minuten voor tijd over doelman David James te lobben. Bij Charlton bleef Jerrel Hasselbaink negentig minuten op de bank.

Newcastle United-West Ham United 2-2Ook West Ham United had de kans om in de onderste regionen drie belangrijke punten te pakken. The Hammers verspeelden op bezoek bij Newcastle United echter een 2-0 voorsprong.

Na iets meer dan twintig minuten had West Ham via goals van Carlton Cole en Marlon Harewood een voordelige marge opgebouwd, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling. Op slag van rust bracht James Milner de thuisclub terug in de wedstrijd, waarna Nolberto Solano in de tweede helft een strafschop benutte: 2-2.

Aston Villa-Watford 2-0De gedoodverfde degradatiekandidaat Watford ging ook bij Aston Villa ten onder. De gasten hielden lang stand, maar moesten in de laatste vijf minuten capituleren. Gavin Mahon veranderde een schot van Gavin McCann zodanig van richting dat de bal in zijn eigen doel belandde. Gabriel Agbonlahor zorgde vlak voor tijd voor de 2-0 eindstand.

Reading-Sheffield United 3-1Reading verstevigde de middenmootpositie door Sheffield United met 3-1 te verslaan. The Royals sloegen vlak voor en na rust toe. Shane Long zorgde van dicht bij voor 1-0, waarna Ulises De la Cruz de marge vergrootte tot 2-0.

Sheffield-coach Phil Warnock besloot Keith Gillespie te laten invallen, maar dat werd geen succes. De Noord-Ier kon na een minuut inrukken na het uitdelen van een klap, waarna een massaal opstootje volgde. Stephen Hunt zorgde met een volley voor 3-0, waarna Christian Nade er nog wel 3-1 van maakte.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's