Bondscoach van Engeland worden? Grijp je kans!

Reacties

Altijd al eens bondscoach van Engeland willen zijn? Je hebt tot 2 augustus de tijd om je kandidatuur in te dienen bij de FA.

Bondscoach van Engeland worden? Grijp je kans!
© Pro Shots

Uit de vacature die inmiddels is verspreid blijkt dat de Engelse bond nogal wat vraagt. De opvolger van de begin deze week opgestapte Gareth Southgate moet bijvoorbeeld sterke resultaten hebben neergezet in de Premier League en/of internationale toernooien. Verder moet de ideale kandidaat ook om kunnen gaan met het werken onder een vergrootglas en moet hij in staat zijn om kandidaat-internationals in kaart te brengen en hen te helpen in hun ontwikkeling.

Over de rol die de nieuwe bondscoach moet vervullen, is de FA heel duidelijk: Engeland leiden naar de eindzege op een groot toernooi, inspirerend leiderschap tonen en het ontwikkelen en behouden van goede relaties met clubs die (potentiële) internationals in huis hebben.

Southgate trad in het najaar van 2016 aan als bondscoach en leidde Engeland naar twee (verloren) EK-finales. Op de WK's met de oud-prof aan het roer reikten The Three Lions tot de halve finale (2018) en kwartfinale (2022).

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.