Bondscoach van Oranje-opponent Hongarije foetert: 'Een schande'

Reacties

De Hongaarse spelers moeten zich schamen na de ruime nederlaag tegen Duitsland bij de start van de Nations League. Dat vindt bondscoach Marco Rossi, die tot zijn afgrijzen zijn team zaterdagavond in Düsseldorf na rust door het ijs zag zakken.

Bondscoach van Oranje-opponent Hongarije foetert: 'Een schande'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
5 - 0
Hongarije
Hongarije

Dat er verloren is van het kwalitatief sterkere Duitsland, kan Rossi nog wel accepteren. De wijze waarop verloren is, is voor de 59-jarige Italiaan echter onacceptabel. Dat liet hij na de 5-0 nederlaag ook duidelijk blijken tegenover de aanwezige pers. De man die al sinds juni 2018 aan het roer staat bij de Hongaarse nationale ploeg nam geen blad voor de mond.

'Wij moeten ons schamen voor de tweede helft. Het leek wel alsof wij van het veld waren verdwenen na die tweede tegengoal', blikte hij terug op de fase na de goal van Jamal Musiala, die in de 58ste minuut de marge had verdubbeld. 'Van Duitsland verliezen kan als dat met 2-0 gebeurt, maar 5-0 is een schande.'

Over het spel in de eerste helft was Rossi nog vrij tevreden. Het lukte de ploeg die op het EK in Groep A achter Duitsland en Zwitserland als derde eindigde om de Duitsers regelmatig onder druk te zetten. In de tweede helft was dat anders. 'En we hebben niets bijzonders besproken tijdens de rust. Wat er gebeurde, mag niet gebeuren als je Hongarije vertegenwoordigt. Over drie dagen spelen we tegen Bosnië en Herzegovina. Als we dan niet met een goede reactie komen, hebben we niets te zoeken op dit podium', aldus Rossi, die voormalig AZ'er Milos Kerkez als linkervleugelverdediger had laten starten.

In de volgende interlandperiode wacht voor Hongarije een ontmoeting met het Nederlands elftal. De landen staan op 11 oktober in Boedapest tegenover elkaar. Op 16 november speelt Oranje voor de Nations League nog eens tegen Hongarije, dan in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.