Boniface krijgt boete en wordt geschorst na opgestoken middelvinger

Reacties

Victor Boniface is bestraft voor zijn obscene gebaar in het duel om de Super Cup. De spits van Bayer Leverkusen heeft zijn middelvinger opgestoken naar spelers van tegenstander VfB Stuttgart. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft nu ingegrepen.

Boniface krijgt boete en wordt geschorst na opgestoken middelvinger
© Pro Shots

Een onderzoek van de tuchtcommissie van de voetbalbond heeft geconcludeerd dat Boniface zich schuldig heeft gemaakt aan onsportief gedrag. Daardoor is de aanvaller voor één wedstrijd geschorst. Die schorsing moet hij uitzitten in het duel om de DFB Pokal, ofwel het Duitse bekertoernooi. Ook kreeg Boniface een fikse boete. De Nigeriaan moet 25.000 euro betalen.

Na afloop van de strafschoppenserie vierde Boniface de uiteindelijke zege van Leverkusen op vreemde wijze. Hij rende langs de balende Stuttgart-spelers en stak zijn middelvinger op. Scheidsrechter Tobias Stieler had het voorval gemist, maar de controlecommissie concludeert na afloop van een onderzoek dat Boniface zich misdragen heeft.

Zowel Leverkusen als Boniface zelf is akkoord met het schikkingsvoorstel. Aanvankelijk leek Boniface even de eerste Bundesliga-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach te moeten missen, maar hij mist nu het eerste bekerduel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.