Bonje bij Oranje-tegenstander: Nagelsmann haalt uit naar afwezige Leno

Reacties

Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland is niet blij met het besluit van keeper Bernd Leno om te bedanken voor het nationale elftal. De goalie werd uitgenodigd door een blessure van Marc-André ter Stegen, maar Leno wilde alleen afreizen naar Duitsland als hij ook daadwerkelijk speeltijd zou krijgen.

Bonje bij Oranje-tegenstander: Nagelsmann haalt uit naar afwezige Leno
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
20:45
Duitsland
Duitsland
Duitsland
Duitsland
Ma 14 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Dit bevestigde Nagelsmann tijdens een persmoment. Duitsland speelt deze interlandperiode in en tegen Bosnië-Herzegovina, de wedstrijd tegen het Nederlands elftal wordt in München afgewerkt. Leno (32) speelde zijn negende en laatste interland in 2021, tijdens de WK-kwalificatieperiode richting het eindtoernooi in Qatar. Hij keepte tegen Liechtenstein en kwam sindsdien niet meer in actie.

Een terugkeer onder de lat vond Leno interessant, maar hij passeerde voor de rol als derde keeper in deze interlandperiode. 'Ik moet leven met zijn beslissing', stelde Nagelsmann voor de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. 'Het is relatief simpel. Hij stelde eisen die ik niet kon vervullen. Ik heb hem een interessant perspectief laten zien. Niet op de korte termijn, maar wel op de middellange termijn. Maar daar was hij niet blij mee en hij besloot niet te komen', duidde de Duitse bondscoach de situatie.

Met niet zoveel woorden uitte Nagelsmann zijn onvrede over deze situatie. 'Het heeft de deur voor hem niet gesloten, maar zeker ook niet verder geopend. Als hij geweldig speelt en alle anderen niet, kan de deur weer opengaan. Bernd is niet langer 25 jaar, hij is volwassen genoeg om deze zaak te evalueren voor zichzelf.'

Door deze situatie gaat Duitsland sowieso een debutant krijgen in de komende interlandperiode. Oliver Baumann (1899 Hoffenheim), Alexander Nübel (VfB Stuttgart) en Janis Blaswich (Red Bull Salzburg) zijn opgeroepen door Nagelsmann. Alle drie kwamen ze nog niet in actie voor Duitsland. Blaswich, voormalig keeper van Heracles Almelo, speelde richting het begin van zijn profcarrière zelfs helemaal geen jeugdinterlands.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 11 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.