Bonucci riskeert schorsing van drie jaar en zes maanden

Leonardo Bonucci heeft vrijdag een straf van 3,5 jaar schorsing tegen zich horen eisen. De verdediger van Juventus en het Italiaanse nationale elftal wordt verdacht van sportfraude in zijn periode als speler van Bari.

Bonucci riskeert schorsing van drie jaar en zes maanden

Bonucci koos er (net als zijn trainer Antonio Conte) voor om zich te verdedigen in een gerechtelijk proces, waar enkele andere verdachten akkoord gingen met een schikkingsvoorstel om zo een maanden- of mogelijk zelfs jarenlange schorsing te ontlopen. Zes voormalige ploeggenoten van Bonucci lopen eveneens het risico om voor minimaal drie jaar te worden geschorst.

Behalve Bonucci dreigt Juventus ook Simone Pepe lange tijd te moeten missen. Pepe zou in zijn tijd bij Udinese op de hoogte zijn geweest van matchfixing zonder dat te melden bij de Italiaanse voetbalbond. Trainer Conte loopt voor hetzelfde vergrijp kans op een uitsluiting van vijftien maanden.

Net als Pepe riskeert ook de inmiddels naar Impact Montreal verkaste Marco Di Vaio een schorsing van twaalf maanden. Bovendien werd Serie A-club Bologna, de oude club van de 36-jarige spits, een straf van twee minpunten in het vooruitzicht gesteld.

Opmerkelijk is verder de rol van Lecce in het omkoopschandaal. De club, afgelopen seizoen gedegradeerd naar de Serie B, wordt ervan beschuldigd op de hoogte te zijn geweest van matchfixing in eigen wedstrijden. Daardoor dreigt nu degradatie naar de derde divisie, voorheen bekend als de Serie C. Om dezelfde reden wordt voormalig Lecce-preses Rico Semeraro mogelijk voor vijf jaar geschorst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's