Boosdoener krijgt vier duels schorsing na dramatische botsing in Ligue 1

Reacties

Amadou Koné is door de tuchtcommissie in Frankrijk voor liefst vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel van zijn werkgever Stade Reims met Lille. Koné zorgde er met een actie voor dat tegenstander Angel Gomes buiten bewustzijn raakte.

Boosdoener krijgt vier duels schorsing na dramatische botsing in Ligue 1
© Pro Shots
Reims
Reims
0 - 2
Lille
Lille

Middenvelder Koné kwam al vroeg in de wedstrijd invliegen om een luchtduel met Gomes aan te gaan, maar daarbij raakte de Afrikaan tegenstander Gomes hard. De paniek sloeg meteen toe, omdat Gomes roerloos op de grond bleef liggen.

Koné kreeg direct rood na zijn actie, hem werd roekeloosheid verweten. Gomes werd minutenlang op het veld behandeld en uiteindelijk bij bewustzijn naar een ziekenhuis vervoerd. Na de wedstrijd kwam Lille met een update. 'We waren erg angstig. We kregen geen goed nieuws in eerste instantie, maar daarna ging het beter. Hij begreep wat er gezegd werd, kon praten en kon zijn armen en benen bewegen. Hij heeft zelfs gevraagd of hij zaterdag tegen Angers weer kan spelen.'

Wie in ieder geval niet zal spelen komend weekend, is Koné. Hij is dus voor vier wedstrijden geschorst. Daardoor mist de middenvelder de wedstrijden tegen Olympique Marseille, Stade Rennes, FC Nantes en Paris Saint-Germain. Koné had via social media een foto van hem en Gomes geplaatst, waarin hij spijt betuigde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.