Bordeaux met zes goals op punt van Lyon

Girondins Bordeaux heeft geprofiteerd van de 1-0 nederlaag van koploper Olympique Lyon op zaterdag. De ploeg van coach Laurent Blanc won op bezoek bij AS Monaco met liefst 6-0.

De hoge uitslag is opvallend, omdat het bij rust nog 0-0 stond in Stade Louis II. Fernando Cavenaghi brak de ban in de 49ste minuut. De Argentijn zou later nog een keer scoren en ook Johan Micoud (foto) doelpuntte twee keer.

Monaco had de oorwassing mede te danken aan de rode kaart voor Diego Perez in de 66ste minuut. Marouane Chamakh en Gabriel Obertan maakten het halve dozijn doelpunten compleet.

Met de indrukwekkende zege verkleinde Bordeaux de achterstand ten opzichte van koploper Lyon tot één punt. Bordeaux werd in 1999 voor het laatst kampioen van Frankrijk.