Borussia Dortmund op koers voor nieuw clubrecord

Borussia Dortmund boekte zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Sankt Pauli (2-0) zijn zeventiende competitiezege van dit seizoen (in 23 wedstrijden). Daarmee koerst de koploper in de Bundesliga af op een nieuw clubrecord.

Borussia Dortmund op koers voor nieuw clubrecord

Het hoogste aantal zeges van Dortmund in één Bundesligaseizoen dateert van het seizoen 2001/02, toen de club voor het laatst de landstitel veroverde. In die jaargang won Borussia 21 van zijn 34 wedstrijden. De huidige formatie van trainer Jürgen Klopp heeft in de resterende elf duels nog vijf overwinningen nodig dat record te verbeteren.

De zeventien overwinningen van deze jaargang zijn nu al een verbetering van het aantal zeges in het hele voorgaande seizoen. Toen kwam BVB in 34 competitieduels tot zestien winstpartijen.

Ook in defensief opzicht lonkt een nieuw clubrecord voor Dortmund. Na 23 speelronden incasseerden Die Schwarz-Gelben pas dertien treffers. Het clubrecord stamt van de jaargang 2002/03, toen er na 34 duels 27 tegentreffers op de teller stonden. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's