Borussia Dortmund versterkt zich met een van de Girona-sterren

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich officieel versterkt met Yan Couto. Die Borussen hebben een overeenstemming bereikt met Manchester City om de rechtsback, die afgelopen seizoen op huurbasis voor Girona speelde, voor een jaar te huren.

Borussia Dortmund versterkt zich met een van de Girona-sterren
© Pro Shots

Dat Couto bij Dortmund zou gaan tekenen, komt niet uit de lucht vallen. De Braziliaan werd deze week al met zijn koffers op het vliegveld gespot. Die vlucht ging naar Duitsland, want Dortmund bevestigt nu zijn komst. Couto staat zelfs al op het trainingsveld met zijn nieuwe ploeggenoten.

Aanvankelijk leek het erop uit te draaien dat Dortmund Couto premanent over zou nemen, maar daar is geen sprake van. De club communiceert dat de rechtsback in ieder geval voor een seizoen wordt gehuurd van Manchester City. Daarbij is wel een koopoptie bedongen. Hoe hoog die precies is, meldt Dortmund niet, maar in de media circuleerde een transfersom van 25 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen.

Met Couto ziet Dortmund nu iemand komen, maar de kans is groot dat er ook snel afscheid wordt genomen van één van de spelers. De club communiceerde dat Niclas Füllkrug het trainingskamp heeft verlaten om gesprekken te voeren over een transfer. Die gesprekken voert de Duitse spits met West Ham United. Couto gaat bij Dortmund de concurrentie aan met Julian Ryerson.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Yan Couto
Meer over Yan Couto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.