Boskamp niet meer te zien op tv: 'Ik ga het zeker missen'

Reacties

Jan Boskamp heeft afscheid genomen als analist op tv. De oud-international heeft met de Champions League-finale zijn laatste wedstrijd geanalyseerd. Zijn tijdperk op de beeldbuis is voorbij.

Boskamp niet meer te zien op tv: 'Ik ga het zeker missen'
© Pro Shots

Boskamp kondigde aan het begin van dit seizoen al aan dat dit zijn laatste jaar zou worden als analist. Hoewel hij meermaals geprobeerd is op andere gedachten te brengen, onder anderen door Wilfred Genee in Veronica Offside, blijft Boskamp bij zijn besluit. 'Ik ga het zeker missen', zei Boskamp.

De grote reisafstand van vierhonderd kilometer retour vanuit zijn woonplaats in België, is een van de redenen dat de 75-jarige voormalig voetballer niet meer te zien zal zijn op de Nederlandse tv. 'En ik krijg altijd zoveel boetes', bulderde hij. In de uitzending kreeg Boskamp mooie woorden van onder anderen Champions League-winnaar Thibaut Courtois. 'Ik ben blij dat ik hem heb leren kennen', zei de Belg.

Autoritjes naar Nederland zal Boskamp overigens wel gewoon blijven maken, want als Feyenoord-supporter zal hij in De Kuip nog wel 'gewoon' te zien zijn. Het was zaterdagavond een dubbel afscheid: RTL is na dit seizoen de rechten van de Champions League kwijt. Die gaan naar Ziggo Sport, waardoor er een dubbel afscheid genomen werd na de eindstrijd van het miljardenbal. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.