Bosz kritisch op simpel winnend PSV: 'Vond ons totaal niet goed voetballen'

PSV won zaterdag met 0-4 van Almere City, maar Peter Bosz was totaal niet tevreden over het voetbal dat zijn ploeg had laten zien. De coach sprak na afloop van 'een rare wedstrijd'.

Almere City FC
0 - 4
PSV
PSV

Bosz heeft PSV dit seizoen veel betere wedstrijden zien spelen dan zaterdag. 'Nee, ik vond ons totaal niet goed voetballen', zei hij na afloop tegen ESPN. 'Dat gaf ik in de rust ook al aan. Maar het was heel raar, want in een wedstrijd waarin we eigenlijk niet aan het voetballen kwamen, kregen we nog zó veel kansen… Iedere bal die we achter de verdediging legden was eigenlijk gevaarlijk.'

'Bij rust stond het 0-2, terwijl je slecht speelt', vervolgde Bosz. 'En het had eigenlijk nog veel hoger moeten zijn.' Nordin Bakker, doelman van Almere City, hield zijn ploeg met goede reddingen lang op de been. Bij de pogingen van Guus Til en Hirving Lozano was hij evenwel kansloos.

In de tweede helft liep PSV uit naar 0-4. 'Het was een zakelijke, professionele overwinning', concludeerde Bosz, toch een beetje nors. Waar hij dan wel tevreden over was? 'Dat we vier keer scoren en weer de nul houden. We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld en pas een goal tegen gekregen. Dat is lekker voor de verdediging, voor de keeper en voor het hele elftal. En we hebben ook niet veel grote kansen weggegeven, dus dat staat goed. Normaal gesproken voetballen we ook beter, dus dat komt wel goed.'