Bosz openbaart aanvalsplan voor titelprolongatie

Reacties

Natuurlijk is het seizoen nog niet voorbij, maar nu de schaal binnen is, kan de blik bij PSV voorzichtig op volgend seizoen. Kampioenstrainer Peter Bosz vertelt in gesprek met Voetbal International hoe hij te werk wil gaan om volgend jaar weer een ritje op de platte kar te kunnen maken.

Bosz openbaart aanvalsplan voor titelprolongatie
© Pro Shots

'Iedere speler die nu bij PSV zit, heb ik zien groeien afgelopen seizoen. De grootste uitdaging, denk ik, zal zijn: kunnen we de mindset van die jongens zo krijgen dat ze dit weer opnieuw kunnen opbrengen. Want we hebben heel hard gewerkt en we zijn heel kritisch geweest. Ik ook', vertelt Bosz, die ook uitlegt hoe zich dat uitte.

'Waar ik ze nu gelukkig mag loven en prijzen, ben ik natuurlijk intern op de kleinste lullige dingetjes bikkelhard. Vijf jaar waren ze hier geen kampioen geweest, dat speelde mee. En ik was nieuw en vreemde ogen dwingen.' Met dat laatste noemt de coach een voorwaarde die hij volgend jaar hoe dan ook kwijt is: nieuw is Bosz dan niet meer te noemen.

'En toch moeten de spelers het ook komend jaar weer opbrengen. Daar hebben we hebben wel een aantal ideetjes voor. We hebben de internationals voor het duel met SC Heerenveen een aantal dagen vrij gegeven. Voor het weekend hebben we dan twee keer getraind toen ze terugkwamen. Dat is dan een kippenhok. Een stelletje wijven bij elkaar. Verschrikkelijk', herinnert de coach zich.

Hoe dat te voorkomen? Bosz heeft er wat op gevonden: de teugels aanhalen. 'Met de trainers spreken we een dag later dan af dat we er weer bovenop gaan zitten. Iedere lullige pass- en trapoefening waar een bal op het verkeerde been wordt ingespeeld, boem, erbovenop. Dat zullen we volgend jaar ook moeten doen.'

Het hele interview met Peter Bosz leest u op VI Pro of in de Kampioen Special

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.