Bosz spreekt zijn twee transferwensen uit

Reacties

Peter Bosz kijkt ontspannen naar de ontwikkelingen op de transfermarkt. De PSV-coach wil de huidige selectie zoveel mogelijk bij elkaar houden en zal geen spelers overhalen om de landskampioen trouw te blijven.

Bosz spreekt zijn twee transferwensen uit
© Pro Shots

Tijdens het trainingskamp van PSV in Duitsland nam Bosz uitgebreid de tijd om zijn gedachten de vrije loop te laten. Hij was bijzonder ontspannen toen het onderwerp transfers op tafel kwam. 'Ik ga geen spelers overhalen om bij ons te blijven. Elke speler weet wat hij aan de club PSV heeft, wat hij aan mij heeft, wat voor voetbal we willen spelen. En verder zal hij toch met zijn familie en zaakwaarnemer moeten overleggen. Ik ga er vooralsnog ook van uit dat helemaal niemand weggaat', aldus de trainer.

Bosz heeft elke dag contact met technisch directeur Earnest Stewart. Duidelijk is dat er geen beweging zal komen als het gewenste bedrag voor een speler niet op tafel komt. 'Dat geldt ook voor jongens met een eenjarig contract. Dit is namelijk een kampioenswaardig elftal en dat vertegenwoordigt dus ook een bepaalde waarde door in de Champions League te spelen. Je kan dus wel een bedrag ophalen omdat een speler nog maar een eenjarig contract heeft, maar als dan het gevolg is dat je er zwakker op wordt, dan breekt dat je ook op', legt Bosz uit.

De coach die in zijn eerste seizoen bij PSV de ploeg direct naar de landstitel loodste, ziet twee plekken waar versterking welkom is. Bosz hoopt dat er een rechter centrale verdediger naar Eindhoven komt. 'En eventueel alvast een vervanger voor Hirving Lozano, mocht die kans zich nu al voordoen. Ik maak me dus oprecht geen zorgen. Ik focus me op de jongens die er zijn en mocht er wel iets gebeuren, dan hebben we de schaduwlijstjes paraat', sluit hij het onderwerp af.

Benieuwd hoe Bosz naar het komende seizoen kijkt? Lees het uitgebreide gesprek op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.