Bosz vertelt hoe PSV met sfeer bij Borussia Dortmund moet omgaan

Reacties

Voor Peter Bosz is de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund ook een feest der herkenning. De trainer van PSV deelde op weg naar de return in de achtste finale van de Champions League een paar van zijn herinneringen aan zijn tijd bij de Duitse grootmacht.

Bosz vertelt hoe PSV met sfeer bij Borussia Dortmund moet omgaan
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

Bosz stond van juli 2017 tot december van dat jaar aan het roer in het Signal Iduna Park. Die periode heeft hem warme herinneringen opgeleverd aan de authentieke voetbalsfeer bij BVB. 'Ik vind het een écht voetbalstadion, met mensen die dicht op het veld zitten en steile tribunes. Ik weet dat het hier luidruchtig kan zijn. Er ligt hier bovendien een heel goed veld waar je goed op kunt voetballen', vertelde hij over het decor voor de misschien wel grootste wedstrijd in het seizoen van PSV.

De uitdaging van het overeind blijven voor Die Gelbe Wand is mooi, maar volgens Bosz niet uniek. 'We moeten het ook niet overdrijven', relativeerde de trainer van PSV de veelbesproken sfeer. 'Die jongens hebben al in veel meer grote stadions gespeeld, waarvan we er ook een paar in Nederland hebben. Hier is gewoon een echt goede voetbalsfeer. Hoe goed die morgen is, zal ook afhangen van hoe goed wij zijn. Hoe beter wij zijn, hoe minder de sfeer zal zijn.'

Bosz beaamde dat het belangrijk kan zijn om in fases bewust lang aan de bal te blijven, om zo te temporiseren en zo de angel eruit te halen bij Dortmund en zijn supporters. Dat lukte PSV dit seizoen in de Champions League al in bijvoorbeeld de eerste helft van de uitwedstrijd tegen RC Lens. Bosz: 'Toen waren we dominant, dicteerden we en lieten we Lens achter ons aan lopen. Dat was een wedstrijd waarin zij heel agressief druk wilden zetten en waar wij onderuit speelden. Van die eerste wedstrijd tegen Arsenal hebben we ook geleerd. Dat hebben we meegenomen. Wij zijn als team gegroeid en van die wedstrijden zijn we alleen maar beter geworden.'

Spelletje
Het ging tijdens de persconferentie ook even over een mogelijke strafschoppenreeks. Bosz refereerde met een knipoog aan de frustratie bij collega Arne Slot over een potje steen-papier-schaar bij Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van afgelopen zondag. 'Bij ons zijn er een heleboel die een penalty willen nemen. Misschien moet ik een spelletje bedenken', grapte hij ontspannen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.