Bosz zet indrukwekkend Eredivisie-record neer

Reacties

Met de overwinning bij van PSV bij Fortuna Sittard heeft Peter Bosz een stokoud Eredivisie-record verbeterd. Nooit eerder pakte een coach zoveel punten tijdens zijn eerste veertig competitiewedstrijden bij een specifieke club.

Bosz zet indrukwekkend Eredivisie-record neer
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
PSV
PSV

De teller van Bosz staat op 109 punten, het gevolg van 35 overwinningen, vier gelijke spelen en slechts één verliesbeurt, bij NEC vorig seizoen. Het oude record was in handen van de iconische Stefan Kovács, die met Ajax tot 108 punten - omgerekend naar het systeem van drie punten per zege - kwam in de periode 1971-1972. De Roemeen borduurde voort op de successen die de Amsterdammers boekten onder Rinus Michels.

Bosz en Kovács steken er duidelijk bovenuit. De topdrie wordt compleet gemaakt door Guus Hiddink, die eind jaren tachtig heerste met PSV. Opvallend is de vierde plek van Martin Jol, die met Ajax in 2010 nipt naast de landstitel greep (FC Twente ging er toen mee aan de haal) en na enkele maanden in zijn tweede seizoen vertrok. Wel scoorde de Hagenaar een prima moyenne. Ook Mark van Bommel, die halverwege zijn tweede jaargang werd ontslagen bij PSV, staat in de bovenste regionen.

PSV stuit in de komende speelrondes op Willem II en Sparta Rotterdam voordat op 19 oktober het bezoek aan AZ wacht.

Puntentotaal na 40 duels bij één specifieke club:

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.