Brazilië-captain Danilo vertelt in emotionele brief over depressieve periode

Reacties

In een open brief aan het Braziliaanse volk heeft Danilo een openbaring gedaan. De 32-jarige aanvoerder van Brazilië vertelt dat hij in zijn tijd bij Real Madrid op het punt stond om te stoppen met voetballen wegens een depressie.

Brazilië-captain Danilo vertelt in emotionele brief over depressieve periode
© Pro Shots

Danilo staat met Brazilië aan de vooravond van de Copa América. De laatste weken is er veel te doen rondom de Seleção, aangezien Braziliaanse fans zich massaal op social media uitspreken tegen de instelling van de spelers. Dat heeft ook Danilo meegekregen en in een open brief heeft hij erop gereageerd.

Danilo snapt waar de kritiek vandaan komt en legt uit dat social media volgens hem de boosdoeners zijn, waarna hij emotioneel begint over de eerste keer dat hij het shirt van Brazilië aantrok. Vervolgens legt hij uit dat het ook voor hem niet altijd koek en ei is geweest als voetballer. Sterker nog, Danilo zat er in 2015 helemaal doorheen.

'Luister, ik ben een mens. Ook met mij gaat het niet altijd goed. Om eerlijk te zijn was ik tijdens mijn eerste seizoen bij Real Madrid zelfs depressief', begint Danilo, die zegt dat hij zelfs geen pass over vijf meter kon geven omdat hij zich zo slecht voelde. Door een fout tegen Deportivo Álaves begon het allemaal voor hem. 'Ik verloor mijn passie voor het voetballen, wilde terugkeren naar Brazilië en nooit meer voetballen.'

Uiteindelijk zette Danilo de knop om na een goed gesprek met zijn vader. Begin juni kreeg de verdediger van Juventus te horen dat hij de aanvoerder is van Brazilië op de Copa América. In de nacht van maandag op dinsdag speelt Brazilië zijn eerste wedstrijd tegen Costa Rica.

Copa América

Stand Groepsfase Groep D Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Colombia
2
2
0
0
5-1
+4
6
2
Brazilië
2
1
1
0
4-1
+3
4
3
Costa Rica
2
0
1
1
0-3
-3
1
4
Paraguay
2
0
0
2
2-6
-4
0
* Actueel tot en met 30 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.