Brazilië en invaller Antony winnen opnieuw en zijn verzekerd van WK-ticket

Reacties

Brazilië kan zich gaan opmaken voor het WK in Qatar. De Brazilianen blijven na de thuiswedstrijd tegen Colombia de ongeslagen koploper in de WK-kwalificatiereeks in Zuid-Amerika. De Goddelijke Kanaries wonnen dankzij een doelpunt van Lucas Paquetá.

Brazilië en invaller Antony winnen opnieuw en zijn verzekerd van WK-ticket
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 0
Colombia
Colombia

Brazilië kan de koffers voor het WK in Qatar al pakken. De formatie van bondscoach Tite staat met zeven duels te gaan achttien punten voor op nummer vier Chili, dat een duel meer heeft gespeeld. De eerste vier plekken in de groep geven recht op een WK-ticket. De voorsprong op nummer twee Argentinië is negen punten.

In São Paulo duurde het wel even tot Brazilië afstand kon nemen van Colombia, dat nog volop strijdt om een plek in de topvier. Uiteindelijk wist Olympique Lyon-middenvelder Lucas Paquetá het verschil te maken voor de Brazilianen. Op aangeven van Neymar, die eerder met een vrije trap dicht bij een goal was, schoof hij de bal een kwartier voor tijd langs keeper David Ospina.

Een klein tien minuten eerder was Ajacied Antony binnen de lijnen gekomen als vervanger van Raphinha. Brazilië kan zich met Antony nu gaan opmaken voor de clash met Argentinië. Volgende week woensdag gaan de Brazilianen op bezoek in San Juan.

WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2022 Qatar

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
17
14
3
0
40-5
+35
45
2
Argentinië
17
11
6
0
27-8
+19
39
3
Uruguay
18
8
4
6
22-22
0
28
4
Ecuador
18
7
5
6
27-19
+8
26
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.