Brest geeft Lijnders enorm pak slaag, mede dankzij uitblinker Bizot

Reacties

Stade Brest heeft zich dankzij een enorme zege op het Red Bull Salzburg van Pepijn Lijnders gemeld aan kop van de Champions League-stand. De Franse formatie lag lang onder vuur, maar bleef dankzij uitblinker Marco Bizot overeind en hield uiteindelijk behoorlijk huis in Oostenrijk.

Brest geeft Lijnders enorm pak slaag, mede dankzij uitblinker Bizot
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
0 - 4
Brest
Brest

Lijnders zal vannacht nog weleens zwetend wakker worden van deze nederlaag en dan met name van Bizot. De Nederlandse sluitpost lag keer op keer in de weg bij het Oostenrijkse gevaar dat Red Bull Salzburg in de beginfase produceerde. Na de 3-0 nederlaag in de eerste ronde van de hoofdfase van het miljardenbal begon Salzburg – dat FC Twente in de voorronde nog elimineerde – alleraardigst, maar stuitte het elke keer op de Nederlandse sluitpost.

Aan de andere kant was de eerste kans voor de nummer dertien van de Ligue 1 direct raak. Abdallah Sima werkte vanuit een knappe counter van dichtbij raak. En dat speelbeeld bleef hetzelfde: Salzburg viel aan, kreeg verschillende goede mogelijkheden, maar telkens lag Bizot in de weg. Na zeventig minuten kwam Stade Brest weer eens op de helft van Salzburg: een voorzet werd gekraakt en viel pardoes voor de voeten van Mahdi Camara: 0-2.

En net als in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen ging Salzburg uiteindelijk met pijnlijke cijfers onderuit, want de tweede tegentreffer bleek Red Bull Salzburg fataal. Sima werkte uit de rebound direct de derde goal binnen en invaller Pereira Lage zorgde vanaf de rand van de zestien met een lage schuiver zelfs nog voor een vierde treffer (uit vijf schoten op doel). Zodoende is het vooralsnog Stade Best tijdens het CL-debuutseizoen, want na twee ontmoetingen staat de club met zes punten, zes doelpunten en een clean sheet boven 35 andere topploegen.

VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
1 - 1
Sparta Praag
Sparta Praag

Sparta Praag had in de eerste ronde ook met Salzburg afgerekend, maar moest op bezoek in Duitsland al snel de eerste tegentreffer van deze Champions League-campagne incasseren via een rake kopbal van Enzo Millot. De vrije trap van Kaan Kairinen, die na een half uur voor de gelijkmaker zorgde, was echter de goal waarover nagesproken zal worden. De Fin schoot met grote precisie binnen en zorgde ervoor dat Sparta Praag ongeslagen blijft in het miljardenbal. Al verdient ook voormalig AZ-keeper Peter Vindahl de complimenten: hij hield zijn ploeg in een zware slotfase op de been.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
2
2
0
0
10-1
+9
6
2
Brest
2
2
0
0
6-1
+5
6
3
Bayer Leverkusen
2
2
0
0
5-0
+5
6
4
Manchester City
2
1
1
0
4-0
+4
4
* Actueel tot en met 1 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.