'Briljante' Van de Ven maakt indruk: 'Hij is zo belangrijk'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou is trots op Micky van de Ven, die afgelopen zaterdag tegen Everton een topwedstrijd afleverde. Tegelijkertijd is hij voorzichtig met de Nederlander.

'Briljante' Van de Ven maakt indruk: 'Hij is zo belangrijk'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
4 - 0
Everton
Everton

Van de Ven eiste de aandacht op bij de 4-0 van Tottenham door het halve veld over te steken en Son Heung-min te bedienen. Dat gebeurde in de 77ste minuut, waaruit bleek dat Van de Ven steeds fitter wordt.

'Hij is een speciale voetballer. Vorig jaar, toen we vier verdedigers hadden, waren we een overtuigend team, maar we weten ook dat we ze niet zomaar kunnen blijven inzetten en ik denk dat Cristian Romero, Micky en Destiny Udogie op dit moment niet in topvorm zijn', zei Postecoglou na afloop. 'We zagen vandaag rond de zestigste minuut weer, dat spelers vermoeid raakten en we moeten gewoon heel voorzichtig met ze zijn. Maar als we de interlandbreak doorkomen kunnen we een beetje gaan rouleren. We hebben de spelers op hun top nodig, want het zijn uitstekende voetballers.'

James Maddison noemde Van de Ven 'briljant'. 'Met onze agressieve manier van spelen, is hij zo belangrijk. Zijn snelheid is gewoon belachelijk. Het helpt ons echt in onze manier van spelen - en het is ook geen toeval dat we zoveel buitenspel staan', grapte Maddison.

Ook Son was enthousiast. 'Ik zei tegen Micky dat het zijn doelpunt is. Toen hij met de bal rende, rende ik gewoon met hem mee. Hij was toegewijd en gaf de perfecte pass. Nadat ik had gescoord zongen de fans Micky's liedje - en dat is terecht. Ik was erg blij, doelpunten maken is natuurlijk geweldig, maar Micky zo zien rennen en passen... dan moet het zijn doelpunt zijn. Dus ik ben erg blij en dankbaar dat ik deze geweldige verdedigers achter me heb.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.