Britse clubs willen Van Ankeren

Het Schotse Aberdeen en een nog onbekende club uit het Premiership hebben de jacht geopend op Edwin van Ankeren. Beide clubs willen de 32-jarige aanvaller van het Noorse Odd Grenland nog deze zomer aan de selectie toevoegen.

Van Ankeren tekende in april een contract voor vier maanden bij Odd Grenland en zou in augustus terugkeren naar RWD Molenbeek, de club waarvoor hij in het begin van de jaren negentig al eens actief was. Vorige week liet Odd Grenland echter weten Van Ankeren te willen behouden. Zodoende moet de snelle aanvaller dus op korte termijn een keuze maken tussen vier clubs.

Van Ankeren: 'Vertegenwoordigers van Aberdeen komen aanstaande zondag in het uitduel met Sogndal IL naar me kijken. Bij die wedstrijd zullen ook scouts van een Engelse club aanwezig zijn. Ik heb geen flauw idee om welke club het gaat. Ik laat het maar een beetje over me heen komen. Het is in ieder geval wel een bevestiging dat ik goed bezig ben bij Odd Grenland.'

De mogelijkheid tot een langer verblijf bij Odd Grenland of een overstap naar Schotland of Engeland heeft voor een groot deel te maken met de houding van RWDM, de club waar Van Ankeren al een contract heeft getekend. 'Geïnteresseerde clubs moeten onderhandelen met RWDM. Ik heb gehoord dat ze minstens 750 duizend gulden voor me willen hebben. Dat kan wellicht nog voor problemen zorgen. Ik had verwacht dat ze zich wat soepeler zouden opstellen. Ik heb immers nog geen minuut voor ze gespeeld', aldus de spits.

Behalve de onderhandelingen met RWDM is ook Van Ankeren's privé-situatie van doorslaggevend belang. Van Ankeren: 'Als ik mijn contract zou verlengen bij Odd Grenland of mogelijk naar Schotland of Engeland zou gaan, dan moet ik mijn vrouw en kinderen nog langer in België achterlaten. Dat was niet bepaald de bedoeling. Mijn vrouw komt zondag naar Noorwegen. Dan moeten we de mogelijkheden maar eens goed op een rijtje zetten. Wellicht heb ik dan ook meer duidelijkheid over die interesse vanuit Schotland en Engeland.'

Bekijk hier al onze video's