Britse pers keihard voor De Ligt: 'Liet zich met lachwekkend gemak wegzetten'

Reacties

Matthijs de Ligt maakte donderdagavond geen goede indruk op de Britse media. De verdediger van Manchester United zag in het Europa League-treffen bij FC Porto hoe zijn ploeg er (opnieuw) drie tegen kreeg, en dat kwam de Nederlander op forse kritiek te staan.

Britse pers keihard voor De Ligt: 'Liet zich met lachwekkend gemak wegzetten'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
3 - 3
Manchester United
Manchester United

'De beide centrumverdedigers voerden een pathetisch staaltje verdedigen op. Lisandro Martínez probeerde Pepê omver te duwen met het slapst denkbare schouderduwtje. De vleugelspits kon de bal breed leggen op de spits, die De Ligt met lachwekkend gemak wegzette, rapporteerde The Times, dat De Ligt bestraft met een 4.

De Manchester Evening News is nog harder. 'Een paar dagen nadat Jamie Carragher gehakt maakte van zijn positionering, liep De Ligt als een kip zonder kop rond bij de eerste goals van Porto', schrijft de stadskrant als motivering om hem een 3 te geven, het laagste cijfer van alle spelers bij United. 'De Ligt en Mazraoui kwamen samen over van Bayern. Wel: in Duitsland zullen ze nog altijd proosten op die deal', klinkt het smalend.

'De Ligt beleefde een nachtmerrie', is het in The Guardian van hetzelfde laken een pak. De krant noemt zijn manier van verdedigen 'ineffectief' in een wedstrijdverslag dat sowieso geen goed woord over heeft voor de defensieve arbeid in de ploeg van Erik ten Hag. Niet zonder reden: het was de 24ste keer in ruim twee jaar onder Ten Hag dat United drie of meer goals moest toestaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.