Brittijn in beeld bij Fortuna Sittard, Haye bedankt voor belangstelling

Reacties

Fortuna Sittard wil voor het sluiten van de markt graag nog een aanvaller en een middenvelder toevoegen aan de selectie. Voor de laatste positie denkt de goed gestarte Eredivisionist onder meer aan Philip Brittijn (20), de talentvolle middenvelder van De Graafschap.

Brittijn in beeld bij Fortuna Sittard, Haye bedankt voor belangstelling
© Pro Shots

Probleem is dat de Superboeren een prijskaartje van 600 duizend euro hebben gehangen aan de Winterswijker, wat hem financieel onhaalbaar maakt voor Fortuna. De interesse kreeg daarom nog geen vervolg. Brittijn heeft nog een contract voor slechts een jaar bij De Graafschap, Fortuna sluit niet uit dat de Doetinchemse club later deze transferperiode bereid is te luisteren naar een creatieve oplossing. De Limburgers denken daarbij aan een riante doorverkoopclausule. Brittijn speelt sinds zijn tiende voor De Graafschap, drie jaar geleden debuteerde hij in het eerste elftal. Inmiddels staat zijn teller op 110 officiële duels, tien doelpunten en acht assists.

Haye slaat aanbod af
Fortuna gooide onlangs ook een lijntje uit naar Thom Haye (29), die nog clubloos is na zijn vertrek bij SC Heerenveen. De Indonesisch international bedankte voor de belangstelling. 'Een aantal clubs heeft interesse getoond', reageert zaakwaarnemer Wesley Verhoek. 'Maar de aanbieding waar Thom naar op zoek is, zat er nog niet bij. Zijn ambitie is om een mooie stap te maken naar het buitenland.' Haye houdt zijn conditie op peil bij Jong AZ.

Ondertussen houdt Fortuna zelf rekening met een vertrek van Alen Halilovic, smaakmaker tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen. De Kroaat hoopte eerder deze zomer al een transfer te maken, maar sloot halverwege de voorbereiding bij gebrek aan interessante opties weer aan bij Fortuna. Zijn goede spel van de afgelopen weken heeft nog niet geleid tot concrete aanbiedingen.

Hetzelfde geldt voor verdediger Rodrigo Guth en middenvelder Loreintz Rosier, spelers van wie Fortuna intern ook niet uitsluit dat er nog clubs voor gaan komen. Guth ontbrak dinsdag op de training, maar dat had niets te maken met transferverwikkelingen. De Braziliaan meldde zich af wegens ziekte.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.