Brobbey enige nieuwe naam bij Oranje tegen Duitsland

Reacties

Brian Brobbey is de enige nieuwe naam in de opstelling van het Nederlands elftal voor het Nations League-duel van dinsdagavond met Duitsland. Verder houdt Ronald Koeman vast aan de spelers die afgelopen zaterdag te sterk waren voor Bosnië-Herzegovina.

Brobbey enige nieuwe naam bij Oranje tegen Duitsland
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Duitsland
Duitsland

Koeman kondigde eerder al aan dat Brobbey tegen Duitsland een kans in de basis zou krijgen. De bondscoach zag vervolgens Joshua Zirkzee uitblinken tegen Bosnië-Herzegovina, maar bleef bij zijn beslissing om de 22-jarige spits van Ajax op te stellen. Ook liet Koeman al doorschemeren dat Matthijs de Ligt zijn basisplaats zou behouden, hoewel hij er niet goed uitzag bij de Bosnische tegengoals.

Ook op de andere posities houdt Koeman dus vast aan het elftal dat zaterdagavond bij de start van de Nations League-campagne met 5-2 van Bosnië-Herzegovina won. De bondscoach erkende maandag tijdens zijn persconferentie dat Quinten Timber met zijn agressiviteit goed inviel, maar de middenvelder van Feyenoord begint net als zijn tweelingbroer Jurriën weer op de bank.

Duitsland
Bij Duitsland is de enige wijziging in de opstelling ook de spitspositie. VfB Stuttgart-aanvaller Deniz Undav is de vervanger van de niet fitte Niclas Füllkrug. Er was ook sprake van dat Aleksandar Pavlovic een kans zou krijgen op het middenveld, maar Borussia Dortmund-aanwinst Pascal Gross (33) krijgt opnieuw de voorkeur boven het twintigjarige talent van Bayern München. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.