Brugge wint simpel, Anderlecht redt punt in slot

Anderlecht raakte verder achterop bij koploper Standard Luik. Club Brugge neemt de tweede plaats van de regerend kampioen over.

Roeselare-Anderlecht 2-2
Anderlecht knokte zich in het laatste kwartier terug van een 2-0 achterstand maar raakte wel verder achterop bij koploper Standard. De thuisploeg was via twee intikkers van Mahamadou Dissa op 2-0 gekomen. In de 78ste minuut verkleinde Jan Polak de achterstand. En ver in blessuretijd tekende invaller Nicolás Frutos vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker na een overtreding op Polak.

FC Brussels-Club Brugge 1-3
Club stelde in de eerste helft al de zege op Brussels veilig. Wesley Sonck opende de score in de negende minuut met een rake vrije trap, Jeroen Simaeys (intikker) en Dusan Djokic (lob) vergrootten de voorsprong tot 3-0. Pas in de voorlaatste minuut deed de thuisploeg iets terug via Zola Matumona.

Club klimt door de zege naar de tweede plaats met achttien punten, vijf minder dan koploper Standard. Anderlecht zakte naar de vijfde plaats met zestien punten.