Bruggink legt uit waarom hij zo blij is met handtekening Oosting

Reacties

Joseph Oosting heeft zijn contractverlenging bij FC Twente afgerond. De 52-jarige Emmenaar is nu tot medio 2027 verbonden aan de club uit Enschede en maakt definitief een einde aan alle suggesties dat hij Arne Slot opvolgt bij Feyenoord. Hij sprak twee weken geleden tegenover VI al over zijn beweegredenen om bij Twente te blijven.

Bruggink legt uit waarom hij zo blij is met handtekening Oosting
© Pro Shots

Oosting spreekt op de clubwebsite van zijn werkgever uit dat hij blij is met het nieuws. 'Ik wilde heel graag bij FC Twente blijven en ben er trots op hier te mogen werken. De club is volop in ontwikkeling, we maken op veel gebieden stappen. Bovendien werk ik met geweldige mensen samen. Dat geldt zeker voor de spelersgroep. Zij werken keihard, willen elke dag beter worden, ontwikkelen zich nog elke dag. De komende wedstrijden willen we ons belonen met de derde plaats. Daar is nu alles op gericht.'

Arnold Bruggink, technisch directeur in De Grolsch Veste, is ook in zijn nopjes. 'En dat heeft niet alleen te maken met de huidige stand op de ranglijst. Vooraf wisten we hoe hij werkt, maar in de praktijk moet altijd maar blijken hoe dat uitpakt. Zijn hele manier van aanpak spreekt aan. Joseph legt de lat hoog, is ambitieus en naast de aandacht voor het team is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jonge spelers. Hij geeft aan dat hij het naar de zin heeft, hij is trots om trainer van FC Twente te zijn. Dat is mooi om te zien', aldus Bruggink.

Na een paar goede jaren bij RKC Waalwijk kreeg Oosting vorige zomer de kans om Ron Jans op te volgen bij Twente. Dat gaat hem voorlopig zeer goed af: met nog twee wedstrijden te gaan is de club favoriet voor het veiligstellen van de derde plek in de Eredivisie. Als dat lukt, speelt Twente volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League.

Op VI PRO verscheen eind april al een verhaal over Oostings beweegredenen om de Tukkers trouw te blijven:

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.