Bruggink vergroot zorgen Gladbach

Borussia Mönchengladbach kan zich bijna neerleggen bij een degradatie uit de Bundesliga. Hamburger SV ontsnapte aan een nederlaag.

Hamburger SV-FSV Mainz 05 2-2Hamburger SV ontsnapte aan een nederlaag die de degradatieproblemen weer actueel zouden maken. Zeven minuten voor tijd bleek Paolo Guerrero de gouden wissel die Huub Stevens halverwege de tweede helft had ingebracht. De Peruaan maakte gelijk, zoals Juan Pablo Sorín de mooie Mainz-openingstreffer van Mohamed Zidan ongedaan had gemaakt.

Het gelijkspel biedt Mainz weinig soelaas. De ploeg van Jürgen Klopp blijft door de schamele oogst na het bezoek aan Hamburg op een degradatieplaats. HSV staat tiende, maar op slechts drie punten afstand van de rode streep.

Hannover 96-Borussia Mönchengladbach 1-0Na zes wedstrijden zonder overwinning kon Hannover 96 weer het genoegen smaken van een winstpartij. Borussia Mönchengladbach maakte het de ploeg van coach Dieter Hecking niet echt lastig. Hannover had genoeg aan een doelpunt van Arnold Bruggink om afstand te nemen van de rode streep. Voor Gladbach was de nederlaag een nieuwe stap in de richting van Tweede Bundesliga. <i>Joris Mathijsen in duel met Mohamed Zidan