Brutaal NEC slaagt er niet in FC Twente te temmen

FC Twente is drie punten rijker na de wedstrijd tegen NEC. De Tukkers legden NEC in de tweede helft over de knie (2-0). NEC durfde, met name in de eerste helft, aan te vallen maar slaagde er niet in de score te openen.

Via Nick van der Velden en Genero Zeefuik kregen de Nijmeegse ploeg genoeg kansen om voor een stunt in Enschede te zorgen. Door sterke optredens van Nikolay Mihaylov leed Twente geen gezichtsverlies.

Naarmate de minuten verstreken werd de druk op het doel van Gábor Babos groter. Een klein kwartier na rust bezweek NEC. Luuk de Jong had vrije doorgang bij de NEC-defensie en zorgde zo voor opluchting in de Grolsch Veste.

NEC kon de achterstand niet rechtzetten. Als laatste stuiptrekking eindigde een bal van Zeefuik op Lasse Schøne bijna achter Mihaylov, maar gevaarlijker werd de ploeg van Alex Pastoor niet meer. Twente wel. Door een droge knal van Nacer Chadli stond er na negentig minuten een 2-0 overwinning voor Twente op het scorebord.

Twente staat door de zege op de tweede plaats maar moet het resultaat van PSV, dat het in Eindhoven opneemt tegen NAC Breda, afwachten. Foto: VI Images