Brym op dreef: Sparta-spits scoort vier keer tegen Griekse tegenstander

Reacties

Charles-Andreas Brym heeft Sparta Rotterdam dinsdagmiddag aan een oefenzege geholpen. De spits nam alle vier de Spartaanse treffers voor zijn rekening tegen het Griekse PAS Lamia.

Brym op dreef: Sparta-spits scoort vier keer tegen Griekse tegenstander
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
4 - 1
Lamia
Lamia

Brym had niet lang nodig voor zijn eerste doelpunt in het hete Vlaardingen. Al na één minuut schoot hij op aangeven van Joshua Kitolano de 1-0 binnen. PAS Lamia, dat uitkomt op het hoogste niveau van Griekenland, kwam een paar minuten later op gelijke hoogte.

Maar Brym had de smaak na zijn eerste goal te pakken. De Canadese spits schoot in de zeventiende minuut een rebound binnen en zorgde daarmee voor de 2-1. Vlak voor rust completeerde Brym zijn hattrick, net na de pauze kopte hij zijn vierde treffer binnen. Daarmee bepaalde hij ook de eindstand op 4-1.

Brym moest het vorig seizoen bij Sparta vooral doen invalbeurten. Tobias Lauritsen was de onbetwiste aanvalsleider bij de Kasteelheren en zit nog altijd bij de club. De 25-jarige Brym kwam in 32 duels tot vier doelpunten in de Eredivisie, hetzelfde aantal goals als hij dus zaterdagmiddag maakte.

Sparta speelt nog een duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 3 augustus is promovendus NAC de opponent.

Spelersprofiel

Brym


Geboortedatum:
8 augustus 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Colombes
Nationaliteit
Canada
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Sparta Rotterdam
Nationaal team:
Canada Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.