Buitenspelregel mogelijk op de schop na ingeving Wenger

Reacties

Het International Football Association Board (IFAB) overweegt de buitenspelregel aan te passen. Dit om het aantal controversiële beslissingen tegen te gaan. Dat er over een mogelijke regelwijziging gesproken wordt is het gevolg van een ingeving van Arsène Wenger.

Buitenspelregel mogelijk op de schop na ingeving Wenger
© Pro Shots

De voormalige succesmanager van Arsenal is tegenwoordig Chief of Global Football Development van de FIFA. Wenger houdt zich bezig met de ontwikkeling van het voetbal. De buitenspelregel is een van de onderdelen die hij wil aanpassen. Zijn plan heeft de iFAB nu overtuigd om de regelgeving nog eens te bekijken, meldt The Economic Times.

Momenteel staan spelers buitenspel, zodra een lichaamsdeel waarmee ze kunnen scoren voor de voorlaatste tegenstander staat op het moment van passen. Daar wil Wenger mee afrekenen. De Fransman wil de regel eenvoudiger te beoordelen maken.

Als het aan Wenger ligt, staat een speler pas buitenspel als het volledige lichaam voorbij de voorlaatste tegenstander is. Dat zou het makkelijker maken voor de video-arbitrage om discutabele momenten te beoordelen. En er zouden minder punten van discussie ontstaan over de buitenspelsituatie, denkt Wenger.

De IFAB overweegt om per volgend seizoen de regel door te voeren. Daardoor kan het spel sneller hervat worden bij VAR-momenten, denkt de bond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.