Bulgaren accepteren ontslag Stoitchkov

Hristo Stoitchkov heeft het minder dan drie jaar volgehouden als bondscoach van Bulgarije. Op eigen verzoek heeft de oud-international zijn taken neergelegd.

Bulgaren accepteren ontslag Stoitchkov

'We hebben ontslag geaccepteerd van bondscoach Hristo Stoitchkov een teammanager Dimitar Dimitrov', vertelde bondsvoorzitter Borislav Michailov. Met het afscheid zou de gewezen international zijn handen vrij hebben om per direct aan de slag te gaan bij Celta de Vigo.

Het vertrek heeft ook te maken met de flinke kritiek die Stoitchkov de laatste maanden heeft gekregen voor de teleurstellende optredens van de nationale ploeg. Het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Albanië, waardoor de kansen op kwalificatie voor het EK in 2008 zijn verkleind, maakte het er niet veel beter op.

Stoitchkov nam na het mislukte EK in 2004 het roer over van Plamen Markov. De oud-international kon Bulgarije niet leiden naar het WK in 2006. Met een derde plaats in Groep G, achter Nederland en Roemenië, zou het EK in 2008 ook aan de Bulgaren voorbijgaan.

In totaal leidde Stoitchkov 25 wedstrijden van het Bulgaarse team. Hoewel zijn score (tien zeges en tien remises) niet slecht was, waren de spaarzame nederlagen wel belangrijk voor de kwalificaties.

Bekijk hier al onze video's