Cambuur-aanvaller Breij vervolgt carrière in Roemenië

Reacties

Het belangrijkste gespreksonderwerp in het Nederlandse voetbal is deze week een wedstrijd tégen de Roemenen, maar SC Cambuur-aanvaller Michael Breij gaat zijn carrière juist in dat land vervolgen. Breij tekende bij Sepsi OSK.

Cambuur-aanvaller Breij vervolgt carrière in Roemenië
© Pro Shots

Dat is voor twee jaar gebeurd met een optie voor nog een derde seizoen, heeft de Roemeense club gecommuniceerd. De rood-witten, afkomstig uit het deel van Roemenië waar de Hongaren in de meerderheid zijn, eindigden in het voorbije seizoen vijfde in de Roemeense Liga I. Breij wordt, zoals het nu lijkt, de enige Nederlander in de hoogste afdeling in Roemenië. Kevin Luckassen speelt nog bij UT Arad en Bart Meijers bij Petrolul, maar beide spelers lopen over drie dagen uit hun contract.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Breij, geboren in Amstelveen, doorliep de jeugdopleiding bij SV Ouderkerk, AFC, AZ en FC Groningen. In groen-witte dienst debuteerde hij als prof, sinds 2020 was Breij speler van Cambuur. Aan het Cambuurplein maakte hij een promotie mee (in 2021) en twee jaar later ook een degradatie. De Leeuwarders deden Breij aan het eind van zijn contract deze zomer geen nieuw voorstel.

Spelersprofiel

M. Breij


Geboortedatum:
15 januari 1997
Leeftijd:
27
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Sepsi
Bekijk hier al onze video's
Meer Sepsi
Meer over Sepsi
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer M. Breij
Meer over M. Breij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.