Capelle buigt in slotfase definitief voor FC Twente

FC Twente deed zijn plicht tegen Capelle. FC Groningen gaf een ontluisterend Vitesse een pak slaag in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Capelle buigt in slotfase definitief voor FC Twente

FC Twente-Capelle 3-0Trainer Steve McClaren achtte het raadzaam enkele vaste krachten te sparen. Onder anderen Nashat Akram, Luuk de Jong, Bernard Parker en Wellington kwamen tegen Capelle aan de aftrap. Ook met de nieuwe aanvalslinie boekte de Enschedese formatie een zege.

Maar overtuigend was het niet wat de Eredivisie-koploper liet zien. FC Twente deed niet meer dan noodzakelijk was om Capelle te verslaan. Luuk de Jong, die na twintig minuten de score had geopend, voegde er in de slotfase nog een twee aan toe. Invaller Nikita Rukavytsya bepaalde de eindstand op 3-0.

Vitesse-FC Groningen 1-5FC Groningen-trainer Ron Jans gaf Leandro Bacuna een basisplaats in het duel met Vitesse. De achttienjarige aanvaller betaalde het vertrouwen terug. In de vierde minuut stond hij aan de basis van de 0-1 van Thomas Enevoldsen om halverwege de eerste helft de marge te verdubbelen.

De Groningse dadendrang stak schril af tegen het treurige verweer van Vitesse. De Arnhemse formatie maakte zich belachelijk in het eigen Gelredome. Fredrik Stenman en Andreas Granqvist maakten nog voor rust dankbaar gebruik van de lankmoedigheid van Vitesse. Goran Lovre deed er in de tweede helft nog een schepje bovenop, voordat Onur Kaya de Arnhemse eer redde.

SC Heerenveen-RBC Roosendaal 4-2RBC Roosendaal kent een slechte historie in Heerenveen. De Brabanders verloren alle vijf wedstrijden in het Abe Lenstra Stadion met het veelzeggend aantal van achttien tegentreffers. Ook dit keer keerde RBC met lege handen terug naar Roosendaal. De twee treffers van Sjoerd Ars waren onvoldoende voor een bekersucces. SC Heerenveen deed het met goals van Darryl Janmaat, Michel Breuer, Goran Popov en Michal Papadopulos beter.

Bekijk hier al onze video's