Capello content met koningskoppel Rooney-Defoe

Engeland is vrijdag prima gestart aan de kwalificatiereeks die moet leiden tot plaatsing voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Tegen Bulgarije wonnen The Three Lions dankzij uitblinkers Wayne Rooney en Jermain Defoe met 4-0.

Capello content met koningskoppel Rooney-Defoe

Defoe tekende op Wembley voor drie treffers en rechtvaardigde daarmee zijn beslissing om een liesoperatie uit te stellen. Aanvankelijk zou de spits niet beschikbaar zijn vanwege de ingreep, maar hij kwam toch terug op die beslissing.

Bondscoach Capello had voor Wayne Rooney een speciale positie in gedachten. De aanvaller van Manchester United speelde vanuit de rug van Defoe en vervulde die rol met verve. Rooney was bij alle vier de treffers betrokken.

Capello: 'Ik gebruikte Rooney op een andere positie dan normaal. Hij deed het erg goed. Het was de bedoeling dat hij vlak voor de twee centrale middenvelders ging spelen en vanuit die positie kon opkomen. Dat werkte prima.'

De Italiaanse bondscoach van Engeland prees eveneens het killersinstinct van Defoe. 'Hij is altijd erg belangrijk voor ons. Hij is tweebenig, zijn loopacties zijn goed. Dat toonde hij tegen Bulgarije.'

Dinsdag treft het elftal van Capello een taaie tegenstander. Zwitserland is dan in eigen huis de gastheer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen