Capello waarschuwt licht ontvlambare Rooney

Wayne Rooney heeft een waarschuwing gekregen van de Engelse bondscoach Fabio Capello, die de aanvaller van Manchester United 'een gekke man' noemde.

Capello waarschuwt licht ontvlambare Rooney

Capello liet de Engelse selectie beelden zien van de rode kaart voor Rooney in het uitduel met Fulham. De aanvaller van Manchester United botvierde afgelopen zaterdag zijn frustratie over zijn tweede gele kaart op de cornervlag.

'Wat was je daar nou aan het doen, met het slaan van de cornervlag?', vroeg de Italiaanse bondscoach. 'Je bent een gekke, gekke man.' De kwinkslag leverde gelach op, maar Capello's opmerkingen hadden een serieuze ondertoon.

De Italiaan wil de discipline van zijn internationals aanhalen. Met het tonen van het incident wees hij de spelers nogmaals op hun verantwoordelijkheden en hun voorbeeldfunctie. Capello wil niet dat uitbarstingen de Engelse ploeg duur komen te staan.

Sinds het aantreden van Capello kreeg Rooney slechts één gele kaart. Maar juist die waarschuwing gaf aanleiding tot een onderhoud tussen coach en spits. In de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten had de Manchester United-aanvaller zich namelijk weer van zijn slechte kant laten zien.

De nieuwe waarschuwing van Capello moet een herhaling voorkomen in de wedstrijden die Engeland de komende week speelt. Na de vriendschappelijke interland tegen Slowakije op zaterdag volgt de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen