Captain Vennegoor leidt PSV langs Willem II

PSV heeft zich niet al te zeer te hoeven inspannen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Amstel Cup. In Eindhoven bleek Willem II een redelijk eenvoudig te nemen obstakel (2-0). Aanvoerder Jan Vennegoor of Hesselink zorgde voor de spaarzame hoogtepunten.

Willem II slaagde niet in het doel dat het zich vooraf had gesteld: de eerste twintig minuten zonder kleerscheuren overleven om het PSV vervolgens lastig te maken. In de negentiende minuut viel het strijdplan in het water toen Vennegoor bij de eerste paal een voorzet van Young-Pyo Lee koppend afrondde.

Toen PSV ruim tien minuten later ook nog eens op 2-0 kwam, was de wedstrijd gespeeld. Opnieuw was het de gelegenheidsaanvoerder die bij afwezigheid van de licht geblesseerde Mateja Kezman scoorde. Nu was John de Jong de aangever, al leek hij buitenspel te staan toen hij de bal ontving.

Het resterende uur speeltijd leverde niet veel opwinding meer op. PSV-doelman Ronald Waterreus verraste door op het slechte veld een paar keer matig uit te verdedigen. Schade liepen de Eindhovenaren er echter niet door op. Daarvoor kon Willem II te weinig druk uitoefenen.