Cassano genadeloos over Juve-aankoop: 'Hij is altijd een tweederangs speler geweest'

Reacties

Antonio Cassano heeft flink uitgehaald naar Dusan Vlahovic. Voor de voormalige aanvaller van onder meer AS Roma en Real Madrid is de transfer totaal onbegrijpelijk.

Cassano genadeloos over Juve-aankoop: 'Hij is altijd een tweederangs speler geweest'
© Pro Shots

Cassano was te gast op het Twitch-kanaal van Christian Vieri. Hier was hij allesbehalve lovend over voor de nieuwe Juve-spits, waarvoor De Oude Dame ruim zeventig miljoen euro betaalde aan Fiorentina.

'Naar mijn mening is de keuze van hem om naar Juventus te gaan totaal verkeerd', aldus Cassano, die erom bekend staat niet vies te zijn van een stevige uithaal links of rechts. 'Een type speler als Vlahovic moet eerst een tussenstap maken naar een team als Arsenal of Tottenham. Weet je, voor mij is hij altijd een tweederangs speler geweest.'

Cassano meent dat Vlahovic op alle fronten tekort komt. 'Bovendien vind ik hem niet passen bij het systeem van Juventus, dat echt heel erg voorspelbaar speelt. Bij Juve zijn vijftien of twintig doelpunten ook niet genoeg. Hij moet er minimaal dertig per seizoen gaan maken. Daarnaast vind ik hem gewoon niet passen tussen de andere spelers. Hij is een Serviër, een uitgesproken karakter, dat botert niet.'

Cassano brak eind jaren negentig door bij Bari. Destijds gold hij als een van de grotere Europese talenten. Na een zeer succesvol dienstverband bij Roma, waar hij 52 doelpunten maakte in 161 wedstrijden, speelde de 39-voudig international nog voor Real Madrid, Sampdoria, AC Milan, Internazionale, Parma en Hellas Verona. In 2017 zette hij een punt achter zijn carrière.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.