Ceferin haalt uit naar Saudi Pro League: 'Ze pakken het verkeerd aan'

Reacties

Aleksander Ceferin is geen fan van de wilde transferzomer in Saoedi-Arabië. De voorzitter van de UEFA maakt bij L'Équipe een vergelijking met wat we eerder in China zagen.

Ceferin haalt uit naar Saudi Pro League: 'Ze pakken het verkeerd aan'
© Pro Shots

Tal van sterren zoals Neymar, Karim Benzema, Roberto Firmino en Riyad Mahrez lieten de Europese velden deze zomer achter zich om aan de slag te gaan in de Saudi Pro League. Gespeculeerd werd al over een Saoedische wens om deel te nemen aan de UEFA Champions League, maar dat gaat niet gebeuren, zo geeft Ceferin te kennen.

'Enkel Europese teams mogen aantreden in de Champions League, Europa League en Conference League', zei Ceferin stellig in aanloop naar de Champions League-loting van donderdagmiddag.

'Enkele jaren geleden zagen we hetzelfde gebeuren in China', klinkt de vergelijking die Ceferin ziet. 'Ook daar trokken toen veel spelers voor veel geld aan het einde van hun carrière naartoe. Het resultaat: het Chinese voetbal ontwikkelde zich daarna niet meer en het land kon zich niet eens plaatsen voor het WK. Ze pakken het op de verkeerde manier aan. In plaats van hoe het nu gaat, zouden ze coaches en spelers moeten opleiden. Maar dat is mijn probleem niet.'

De 55-jarige Sloveense bestuurder maakt zich voorlopig niet druk over de vraag of de Europese competities wel aantrekkelijk genoeg blijven voor spelers. 'Voor zover ik weet, dromen Mbappé en Haaland niet van Saoedi-Arabië. We houden in de gaten wat er allemaal gebeurt, maar ik ben er zeker van dat het geen gevaar betekent voor onze Europese competities.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.