'Celstraf en schadevergoeding geëist na veelbesproken kus Rubiales'

Reacties

Het Spaanse Openbaar Ministerie eist 2,5 jaar celstraf voor Luis Rubiales, meldt persbureau AFP. De voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond krijgt deze eis opgelegd wegens de veelbesproken zoen die hij aan Jennifer Hermoso gaf op het WK voetbal voor vrouwen van afgelopen zomer.

'Celstraf en schadevergoeding geëist na veelbesproken kus Rubiales'

Het verhaal rondom de kus van Rubiales aan Hermoso is bekend. De voorzitter werd door de FIFA al voor drie jaar geschorst vanwege het voorval, dat plaatsvond tijdens de medaille-uitreiking na de gewonnen WK-finale van Spanje. Daarnaast verscheen onlangs in de media dat het Spaanse Ministerie van Justitie een arrestatiebevel zou hebben uitgevaardigd om Rubiales voor het gerecht te slepen.

Het Openbaar Ministerie doet er nu een schepje bovenop, aldus het AFP. Rubiales hangt een gevangenisstraf van 2,5 jaar boven het hoofd en daarmee is de kous nog niet af. De ex-bestuurder dient een schadevergoeding te moeten betalen aan Hermoso van 100.000 euro.

Hoofdrolspeler Hermoso legde in 2023 nog een verklaring af over het incident. 'Het gebeurde in een paar seconden en ik voelde mij er niet gemakkelijk bij', klonk het. Met de Spaanse aanvoerder in de selectie spelen de Spanje Vrouwen in april twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen respectievelijk België (5 april) en Tsjechië (9 april).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.