Celtic heeft nog geen tegenstand in Schotland

Celtic won ook het derde competitieduel met groot gemak. Dit keer eindigde de ploeg van coach Martin O'Neill met een 5-0 zege en was Dundee United het slachtoffer.

Tot de 25ste minuut hielden de bezoekers stand en kon doelman keeper Paul Gallacher zijn doel schoon houden. Maar op de knal van Jackie McNamara had hij geen antwoord.

Eén minuut na de openingstreffer verdubbelde Chris Sutton de voorsprong, hij profiteerde van slecht uitverdedigen van de defensie van Dundee United. Vlak voor rust besliste Stilian Petrov de tweestrijd, die geen wedstrijd was. Na rust zorgden invallers John Hartson en Henrik Larsson voor de eindstand.

Dunfermline Athletic kwam twee keer terug van een achterstand tegen FC Dundee om met 4-2 te winnen. Stevie Crawford maakte drie doelpunten voor the Pars. Livingston kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Partick Thistle. Kilmarnock kreeg op eigen veld met 3-0 klop van Motherwell. De bezoekers kregen hulp van de thuisploeg , die met negen spelers het duel moest afmaken. Pas na het wegsturen van Gary Locke en Andy McLaren, een half uur voor tijd, kwam Motherwell tot scoren.