Celtic herovert koppositie na winst tegen Hibernian

Celtic is weer lijstaanvoerder in de Schotse Premier League. De ploeg won eenvoudig op eigen veld van Hibernian: 3-1.

Al na vier minuten kwamen de Bhoys op voorsprong door een ziedend schot van Anthony Stokes, nadat in de eerste minuut Gary Hooper al een levensgrote kans om zeep had geholpen.

Hooper maakte zijn vroege misser nog in de eerste helft goed door twee keer te scoren, waarvan een keer vanaf de strafschopstip. Na een helft was de wedstrijd in feite gespeeld. Celtic nam na rust gas terug en Liam Miller maakte de stand vanaf elf meter iets draaglijker voor de bezoekers: 3-1.

Celtic herovert met de driepunter de koppositie. De ploeg heeft zeventig punten uit 29 gespeelde duels. Achtervolger en aartsrivaal Glasgow Rangers volgt op twee punten. Foto: VI Images